Een bedrijfsgebouw, woonst of handelspand laten bouwen verloopt zo

Onze werkwijze ?

Voorontwerp

Een grondige voorbereiding is cruciaal voor een vlot bouwproces. Daarom zetten we maximaal in op overleg en duidelijke communicatie voor we offertes, plannen en voorontwerpen opmaken.

Planning

Uw wensen worden vertaald in praktische en duidelijke uitvoeringsplannen en een strikte, maar haalbare planning. Ook de deadline voor oplevering wordt in deze fase vastgelegd.

Partnerkeuze

Voor de bouwwerken vertrouwen we op onze ervaren vaste partners. Dat zijn allemaal professionals met kennis van zaken. Al krijgt u uiteraard wel volledige inspraak.

Werfopvolging

Onze werfleider komt regelmatig ter plaatse om de uitgevoerde werken kritisch te controleren en bij te sturen waar nodig. Zo is er ook steeds 1 contactpersoon om alle vragen te beantwoorden.

Oplevering

Alles wordt piekfijn afgewerkt, in de loop van het bouwproces hebben we reeds meermaals overleg gehad. Enkel als u en wij tevreden zijn, worden de sleutels overhandigd.

Naservice

Niet alleen tijdens het staalbouw project, maar ook na de oplevering kan u op uw partner BC-Construct blijven rekenen voor advies, bijkomende interieurwerken of uitbreidingen.

Zegt u het maar…

Wil u een bedrijfsgebouw, woonst of handelspand laten bouwen, renoveren of uitbreiden? Bij BC-Construct mag u zich in elk geval aan een zorgeloos project verwachten. Wij denken namelijk proactief met u mee om elke fase in het bouwproces zo vlot, correct en budgetvriendelijk mogelijk te laten verlopen en nemen ook allerhande praktische en administratieve taken van u over.

STAPPEN &
VISIE

Welke stappen in dat bouwproces u precies wil uitbesteden en welke niet, bepaalt u helemaal zelf. Bij ons staan maatwerk service en flexibiliteit namelijk altijd centraal.

Wel een bouwidee, maar nog geen bouwplan ?

In elke fase van het bouwtraject kan u bij BC-Construct terecht. Heeft u bijvoorbeeld wel al bouwgrond en een ruw idee van hoe uw nieuwe bedrijfsgebouw er moet uitzien, maar nog geen gedetailleerde bouwplannen? Wij vertalen uw wensen in een duidelijke briefing voor uw of onze architect.

BC-Construct: Uw partner

Hoe wij uw project aanpakken

Ongeacht in welk stadium van het bouwproject we inspringen, we starten altijd met een goed gesprek. Tijdens een vrijblijvende kennismaking overlopen we uw wensen en verwachtingen in detail en lichten we ook haarfijn onze aanpak aan u toe.

Eens de deadline, uw budget en uw overige voorkeuren gekend zijn, werken we enkele plannen en digitale voorontwerpen uit met een professioneel AutoCAD tekenprogramma. We overlopen ook meteen enkele eerste materiaalkeuzes.
Onze calculators gaan de totale kostprijs van uw project becijferen en een kristalheldere en gedetailleerde prijsofferte opstellen. Zo kan u al bij aanvang van onze samenwerking het totale kostenplaatje inschatten en komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.
Is de prijsraming goedgekeurd, dan gaan we in samenspraak met de architect de plannen opmaken. Er worden ook gedetailleerde 3D-tekeningen uitgewerkt en concrete uitvoeringsplannen opgesteld die door ons zorgvuldig worden nagekeken. Alle berekeningen worden uitgevoerd en nagekeken door een onfhankelijke stabiliteitsingenieur.

Zo zijn we zeker dat ook aan alle technische en wettelijke vereisten wordt beantwoord. De goedgekeurde plannen worden vervolgens stap voor stap met u besproken voor we de bouwwerkzaamheden starten.

We gaan de nodige materialen bestellen en de juiste onderaannemers en bouwprofessionals contacteren zodat we een strak, maar haalbaar tijdschema kunnen opstellen. Wie, wat, wanneer gaat uitvoeren, volgen we haarfijn voor u op en we verzorgen ook de werfcoördinatie ter plaatse. Tijdens de werfcontroles kijken we grondig na of alle werken volgens plan en volgens de geldende wetten en voorschriften worden uitgevoerd. U en de verschillende vakmannen op de werf hebben steeds 1 contactpersoon die permanent op de hoogte is van de stand van zaken.
Tijdens de bouwfase onderhouden we een nauw contact en treden we voortdurend met u in overleg. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen en permanent bijsturen. We komen dus ook niet voor onaangename verrassingen te staan bij de oplevering. In tegendeel! U kan in alle gemoedsrust uitkijken naar de oplevering, want het resultaat zal ongetwijfeld aan uw verwachtingen beantwoorden.

Wij blijven ook na oplevering bereikbaar voor al uw vragen, herstellingen of uitbreidingen!

Een greep uit onze extra services

• praktisch bouwadvies inzake materiaalkeuze, energiezuinig bouwen,…
• aanvraag diverse studies (bv. EPB-studie voor EPC-certificaat, blowerdoortest,…)
• Nog andere wensen? Laat het ons zeker weten, want onze service kent geen grenzen!

Bouwen met BC-Construct is teamwork

We kunnen erg veel, maar helaas niet alle taken van u overnemen.
Hoe dan ook kunnen we uw werklast wel tot een absoluut minimum beperken. Wat we van u verwachten?

• Enkele uurtjes van uw kostbare tijd voor constructieve meetings.
• Materialen en afwerkingen kiezen bij onze vaste leveranciers
• Duidelijke taal en eerlijke feedback zodat we onmiddellijk kunnen bijsturen waar nodig.

U wil een handelspand laten bouwen en bent erg benieuwd naar het prijskaartje?

Wij hebben de nodige ervaring en de juiste contacten om u heel wat kostbare tijd, onnodige stress én kosten te besparen. We kiezen namelijk bewust voor een proactieve aanpak waarbij we zoveel mogelijk optimaliseren en kostenbesparend werken waardoor de totale kostprijs vaak beter meevalt dan verwacht. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Laat ons dan vooral starten met stap 1 en een vrijblijvende kennismaking inplannen.

CONTACTEER
ONS

Contacteer ons om een vrijblijvend gesprek en offerte aan te vragen.